Save Lodge: de duurzaamste groene gevel van Nederland

HOE MAAK JE EEN GROENE GEVELTUIN

BOUW JE EIGEN VERTICALE TUIN

EENVOUDIG MET DE SAVE WALL

BOUW JE EIGEN VERTICALE TUIN. JE GROENE GEVEL IN ZES STAPPEN

De Save Wall is een duurzaam bouwsysteem dat bestaat uit stapelbare bloembakken. Hiermee bouw je eenvoudig je eigen groene gevel. Je plaatst deze voor je bestaande muur. We kunnen je alle onderdelen leveren: funderingsplanken, bloembakken, de geleidepalen waartussen je de bloembakken stapelt, substraat (potgrond), irrigatieslangen, planten en bevestigingsmaterialen. Hier lees je hoe het werkt. 

Hoe bouw je een groene gevel? Je eigen verticale tuin in 6 stappen

BOUW NU JE EIGEN GROENE GEVEL IN ZES STAPPEN

DE BODEM


Egaliseer de bodem waar je de muur bouwt. Maak een strook van 40cm horizontaal en druk de grond goed aan. Leg de funderingsplanken circa 15 centimeter uit de muur.

EERSTE RIJ BLOEMBAKKEN EN PALEN


Plaats de eerste rij bloembakken op de funderingsplanken. Plaats de palen tussen de bakken en laat de palen tegen de muur rusten. De buitenste paal schroef je nu aan de achterliggende muur vast met de meegeleverde wandbeugel. Er moet circa 10 centimeter ruimte zijn tussen de SAVE WALL en de achterliggende muur.

BOUW DE KOLOMMEN


Stapel nu de eerste kolom bloembakken tot bovenaan. En bevestig vervolgens de tweede paal van deze kolom met de muurbeugel. Je eerste kolom is nu klaar. Herhaal dit voor alle volgende kolommen. Tip: doe dit met z'n tweeën, waarbij 1 persoon de kolom stabiel houdt.

IRRIGATIESLANGEN EN BUIS


Heb je een irrigatiepakket besteld? Trek dan nu de meegeleverde druppelslangen horizontaal door iedere rij bloembakken. Ben je klaar? Bevestig dan de verticale distributiebuis aan de zijkant. Deze levert het water aan alle slangen. De buis zelf kan je aansluiten op een kraan middels een tuinslang (niet meegeleverd).

SUBSTRAAT (POTGROND)


Vul nu de bloembakken met substraat. Is het wat klonterig? Maak het dan eerst met je handen fijn. Beschadig de waterslangen niet bij het vullen. En druk het substraat in de hoeken van de bakken zachtjes aan. In iedere bloembak gaat al snel 45 liter turfvrije potgrond. 

POOT DE PLANTEN


Je groene gevel is nu gereed om de planten te poten. Doe in iedere bloembak 3 planten. Haal de plantjes uit jun potjes, scheur de wortels een beetje los, maak een gat in de aarde en poot ze voldoende diep.

Hoe maak je een groene gevel: De bodem van een verticale tuin: hoe maak je een groene gevel?
Hoe maak je een groene gevel: Maak eenvoudig je eigen groene gevel met stapelbare bloembakken
Hoe maak je een groene gevel? Bouw je eigen groene gevel met kolommen van stapelbare bloembakken
Hoe maak je een groene gevel? Irrigatiesysteem voor verticale tuin. Hoe geef je een groene gevel water?
Hoe maak je een groene gevel? Welk potgrond, tuinaarde of substraat gebruik je voor een verticale tuin
Hoe maak je een groene gevel? Welke planten zijn geschikt voor een verticale tuin

Zorg goed voor je groene geveltuin. Geef de planten direct na het poten voldoende water. En herhaal dit de eerste weken, zodat de planten goed kunnen aanzetten. Verzuip ze echter niet: bij teveel vocht wortelen de planten minder goed. Een licht vochtige aarde is optimaal. De ideale poot periode is het voor- en najaar. 

ONDERNEMER? GENIET VAN FISCALE VOORDELEN

Naast het positieve effect op het milieu en de gezondheid, biedt een groene gevel nog meer voordelen. Onze systemen voldoen aan de eisen van de VAMIL en de MIA, wat betekent dat je kunt profiteren van aantrekkelijke fiscale voordelen. Als ondernemer kun je aanzienlijke besparingen realiseren en tegelijkertijd een duurzaam investeringsobject toevoegen aan je portfolio. Je vindt de SAVE WALL op pagina 138 van de RVO milieulijst 2023 bedrijfsmiddelcode F5301.

PROFITEER VAN LOKALE GROENE GEVEL SUBSIDIES

Veel gemeenten erkennen het belang van vergroening en bieden subsidies aan voor duurzame initiatieven zoals groene gevels. Dit betekent dat jouw investering mogelijk nog aantrekkelijker wordt gemaakt met financiële steun vanuit de overheid. De gecombineerde voordelen van fiscale incentives en lokale subsidies kunnen de totale kosten van jouw groene gevel aanzienlijk verlagen.

REALISEER NU

JE EIGEN GROENE GEVEL

Bram Peters: 06 - 5315 2926

Captain plastic


René Notenbomer: 06 - 203 61 758

Captain green