Save Lodge: de duurzaamste groene gevel van Nederland

WELKE PLANTEN ZIJN GESCHIKT VOOR EEN VERTICALE TUIN?

ONZE TOP VIJF PLANTEN VOOR 
EEN GROENE GEVEL

KIES DE JUISTE PLANTEN VOOR JE VERTICALE TUIN, LIVING WALL EN GROENE GEVEL

Niet alle planten zijn geschikt om op te bloeien in een verticale tuin. Het welzijn van je planten is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: de bodem (het substraat), de hoeveelheid zonlicht en de windligging. Daarnaast kan je kiezen voor inheemse planten, winterhard, wintergroen, bloeiperiode, etcetera. Voor een vetgroene verticale tuin hebben we een aantal planten geselecteerd die het goed doen in onze Save Wall. Daarnaast is het altijd leuk om te experimenteren met alternatieven.

Geschikte planten voor een groene gevel, verticale tuin en living wall

ONZE TOP VIJF PLANTEN VOOR EEN GROENE GEVEL TUIN

ALCHEMILLA MOLLIS (VROUWENMANTEL)


Een oersterkte plant die het uitstekend doet in je verticale tuin. Kan overweg met zon en schaduw. Wordt circa 25cm hoog. Bloeit van mei tot september. Winterhard, maar niet wintergroen. Een robuuste keuze, zeer geschikt voor moeilijke locaties.

GERANIUM MACRORRHIZUM (OOIEVAARSBEK)


Een wollig groeiende, vaste tuinplant met lichtpaarse bloemen. Geschikt voor alle zonlicht condities. Wordt circa 30cm hoog. Bloeit van juni tot juli. Winterhard en wintergroen. Na de winter helemaal terugknippen.

NEPETA FAASSENII (KATTENKRUID)


Deze planten bieden een waar tapijt van blauwe bloemen. Ze houden van lekker veel zon. Wordt circa 40cm hoog. Bloeit heerlijk op van mei tot september. Winterhard, maar niet wintergroen. Kan woekeren, dus af en toe polletjes wegscheuren.

HEMEROCALLIS 'STELLA D'ORO' (DAGLELIE)


Onze persoonlijke favoriet. Met zijn prachtige gele bloemen een ware aanwinst voor je groene gevel. Zonminnend. Deze plant wordt ruim 30cm hoog. Bloeit schitterend van juni tot september. Winterhard, maar niet wintergroen. In het najaar afknippen tot 10cm boven de grond. 

MALVA SYLVESTRIS PRIMLEY BLUE (KAASJESKRUID)


Deze plant groeit bossig en biedt je verticale tuin prachtige blauw-paarse bloemen. Houdt van lekker veel zon. Kaasjeskruid wordt tot wel 60cm hoog. De planten bloeien van juni tot augustus. Wel winterhard, maar niet wintergroen. Houdt van rijke grond en groeit het beste in niet te natte condities.

Top 5 planten voor een verticale tuin of groene gevel: vrouwenmantel | Save Wall - living wall systems
Top 5 planten voor een groene gevel of verticale tuin: Ooievaarsbek | Save Wall - living wall systems
Top 5 planten voor een verticale tuin of groene gevel: Kattenkruid | Save Wall - living wall systems
Top 5 planten van planten die geschikt zijn voor een verticale tuin en groene gevel: Daglelie | Save Lodge - groene gevels
Top 5 planten die geschikt zijn voor een groene wand en verticale tuin: Kaasjeskruid

Dit zijn onze favouriete planten voor het aanleggen verticale tuin, groene gevel of living wall. Ze hebben zich bewezen als zeer succesvol in de Save Wall - onze groene gevelsystemen die je zelf kunt bouwen van stapelbare bloembakken.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

TIPS VOOR EEN GROENE GEVEL. DO'S EN DONT'S

Kies afwisselend voor lage en hogere planten. Zorg ervoor dat het substraat in de bloembakken goed bedekt is. Kies daarvoor bodembedekkers. Zo droog je grond minder snel uit door zon en wind. Te droge grond is niet goed, maar te nat ook niet. Bij zeer natte grond groeien de wortels niet en kunnen je planten verrotten. Halfnatte grond die af en toe een beetje uitdroogt is naar onze ervaring het beste voor je verticale tuin. 

PROFITEER VAN LOKALE GROENE GEVEL SUBSIDIES

Veel gemeenten erkennen het belang van vergroening en bieden subsidies aan voor duurzame initiatieven zoals groene gevels. Dit betekent dat jouw investering mogelijk nog aantrekkelijker wordt gemaakt met financiële steun vanuit de overheid. De gecombineerde voordelen van fiscale incentives en lokale subsidies kunnen de totale kosten van jouw groene gevel aanzienlijk verlagen.

REALISEER NU

JE EIGEN GROENE GEVEL

Bram Peters: 06 - 5315 2926

Captain plastic


René Notenbomer: 06 - 203 61 758

Captain green