Dat is een van onze belangrijkste doelen: we willen onze steden leefbaar houden, ook in een opwarmend klimaat. Daarbij redden we restmix afvalplastic van de verbrandingsoven, hergebruiken we groene reststromen en maken we slim gebruik van opgevangen regenwater. Met verticale vergroening bieden we mens en dier een aangename leefomgeving.
Onze klimaatslimme muur van gestapelde circulaire bloembakken kent meerdere verschijningsvormen: van lostaande voorzetgevels bij kantoorpanden en groene oases op daken tot aan compleet groene tuinhuizen. We zijn in 2021 begonnen met pilotprojecten in Nederland en Duitsland. En bieden inmiddels meerdere circulaire en klimaatadaptieve oplossingen voor gemeenten en ondernemers.
Iedereen heeft dromen. Wij dromen van een circulair en diepgroen tuinhuis. Een plek die koelte biedt in hete zomers. Die bijdraagt aan gezonde lucht én de gezondheid stimuleert. Die zorgt voor een betere biodiversiteit en wateroverlast voorkomt. Maar bovenal een plek is waar je comfortabel in alle luxe kunt ontspannen en werken. Van ons droombeeld heeft ontwerper Michael van der Mei alvast een artist impression gemaakt.
Innovatie kost tijd. We introduceren niet alleen plastic afval als bouwmateraal, maar nemen bovendien groen als uitgangspunt. In onze droom wordt iedere muur een verticale tuin. Maar hoe maak je die blokken zelfdragend? Welke planten kies je? En hoe optimaliseer je voeding en bewatering? Zo maar een paar vragen waar een team van experts hard aan werkt. Graag geven we je een kijkje in onze ontstaansgeschiedenis.
DROOMFASE 2020 Q1 - Q2
ONTWERPFASE 2020 Q3 - Q4
PROOF OF CONCEPT 2021 - 2022
EARLY BIRD FASE 2022 Q2 -Q4
We experimenteren ook met alternatieve vormen die inzetbaar zijn als groene én circulaire schutting, geluidsmuur, erfafscheiding of routegeleiding.