Logo Save Lodge: circulair en klimaatadaptief tuinhuis en tuinkantoor

Pilot Groene Plasticfabriek


Save Plastics start in maart 2021 met de realisatie van de Groene Plastic Fabriek in Almere. Hier worden vele tonnen plastic afval omgetoverd in nieuwe circulaire producten voor de bouwwereld. De plastic afvalstroom uit de MRA-regio (groot Amsterdam - Almere) wordt hoogwaardig hergebruikt. Een van de muren van de productiehal wordt een Save Wall: een constructieve muur gemaakt van blokken afvalplastic die we vullen met bio-substraat, een irrigatiesysteem en een robuuste plantenmix. 

Droom groen


Iedereen heeft dromen. Save Plastics wil zoveel mogelijk plastic redden van de verbrandingsoven en uit de natuur. Voor de MRA-regio (groot Amsterdam) heeft Save Plastics de opdracht om het afvalplastic een tweede leven te geven. Save Lodge voorziet de fabriekshal van een Save Wall, onze grijs-groen-blauwe muur. Om CO2 op te slaan, water te bufferen en de temperatuur op hete zomerdagen te drukken. 

Fotogallerij van de realisatie

Over De Groene Plasticfabriek in Almere

We zijn er trots op dat we de eerste pilot van de Save Wall hebben gerealiseerd bij De Groene Plasticfabriek van Save Plastics in Almere. In deze film hoor en zie je het verhaal van deze fabriek die werkt maakt van de circulaire economie. Aan het woord komen Bram Peters (Save Plastics), de gemeente Almere, CIRWINN, provincie Flevoland en de NVRD.